Vi er atter med til at hylde dansk films store talenter

På lørdag d. 2. marts uddeles Danmarks ældste filmpris, Bodilprisen, ved et stort anlagt gallashow på Stærekassen. Uddelingen markerer det 13. år i træk, hvor vi hos Have fungerer som Bodilsekretariat. Vi har været med fra den første planlægning og arbejder med PR forud for årets prisuddelingsshow, som vi også står for afviklingen af.

Den 11. januar kunne Danske Filmkritikere afsløre, hvem der i år har mulighed for at modtage årets Bodil-statuetter.
Noget af det særlige ved årets nomineringer er, at der i kategorien ’Bedste kvindelige hovedrolle’ blot er fire nominerede, men til gengæld har tre af dem været dybt involveret i de film, de er nomineret for. Ditte Hansen og Louise Mieritz er begge nomineret for Ditte & Louise, som de også har skrevet manuskriptet til, mens Paprika Steen er nomineret for Den tid på året – en film, hun selv har instrueret. Derudover er den tidligere Bodil-vinder i birolle-kategorien Victoria Carmen Sonne nomineret for Holiday, som er hendes første hovedrolle.

Hos mændene har Anders Matthesen også selv skrevet og instrueret (sammen med Thorbjørn Christoffersen) animationsfilmen Ternet Ninja. De øvrige fire nominerede til ’Bedste mandlige hovedrolle’ er Ardalan Esmaili (Charmøren), Jakob Cedergren (Den skyldige), Matt Dillon (The House That Jack Built) og Rasmus Bjerg (Så længe jeg lever).

Til uddelingen kan man også opleve en helt ny pris, nemlig Blockbuster Talentprisen, en pris indstiftet for at hylde nye talenter, der på baggrund af deres indsats på film i 2018 vurderes at gå en stor fremtid i møde.

Læs mere om Bodilprisen 2019 og se den fulde liste over nominerede.