Se KulturHave – marts

Herunder kan du se afsnittene af KulturHave for marts måned løbende som de udkommer på DK4.

Afsnit 4 – Kulturminister, Mette Bock

Kulturminister Mette Bock har siden sin tiltrædelse i efteråret 2016 stået i spidsen for 2 % nedskæringer på kulturbudgettet, hvilket har medført megen kritik fra kunsten og kulturens verden. I denne udgave af ”KulturHave” har Christian Have besøg af kulturministeren og spørger, hvordan det har været at skulle stå i spidsen for nedskæringerne, hvordan fremtiden ser ud for kulturlivet, men også hvilke tiltag ministeren er særligt glad for, og om der er noget, hun ikke har nået endnu?

Christian Have vil også vide, hvor nervøse vi skal være for de store techgiganter, og kulturministeren bliver bedt om sit syn på, hvilken rolle kunstnerne og den kunstneriske stemme spiller i samfundet – og ikke mindst hvorfor der er så lidt forståelse for kunsten og kulturens samfundsmæssige betydning blandt de folkevalgte på Christiansborg?

Afsnit 5 – Instruktør Kaspar Rostrup

En af landets store og betydningsfulde teater- og filminstruktører Kaspar Rostrup er gæst i denne udgave af ”KulturHave”. Rostrup fortæller om teatrets betydning for vores samfundsudvikling og for det enkelte menneske. At teatret netop nu spiller en vital rolle for vores dannelse, ånd og sjæl, og han fortæller, hvordan kunsten er med til lukke døre op til rum, vi ikke kendte til i forvejen.

I programmet spørger Christian Have også til Rostrups arbejde med de største skuespillere på scenen og filmlærredet – fra Ghita Nørby, Frits Helmuth til Thure Lindhardt og til, hvordan Rostrup skabte de store filmsuccesser ”Dansen med Regitze”, der opnåede en Oscar-nominering og ”Her I Nærheden. Men også tiden som teaterchef på Gladsaxe Teater, der blev en anden gylden periode i Rostrups karriere, bliver der tid til at tale om, lige som vi hører om, at Rostrup i 2017 modtog den store Årets Reumert Hæderspris for sin unikke indsats i dansk teater.

Kaspar Rostrup er i øvrigt aktuel med Ibsens “Et Dukkehjem” på Vendsyssel Teater, der har fået meget flotte anmeldelser, og Rostrup fortæller også om, hvordan det har været at arbejde på dette Danmarks nyeste teater i Hjørring.

Afsnit 6 – Skuespiller Bodil Jørgensen

I denne udgave af ”KulturHave” har Christian Have besøg af skuespilleren Bodil Jørgensen, en af vores helt unikke og originale kunstnere – en skuespiller i en liga helt for sig selv. Med en imponerende spændvidde i repertoire og kunstnerisk virke har Bodil Jørgensen placeret sig i danskernes bevidsthed som en del af den danske folkesjæl.

Fra filmlærredet med gennembruddet i 1998 i Lars Von Triers ”Idioterne” til TV2´s store tv-drama-succes ”Badehotellet” har på Bodil Jørgensen gang på gang vist, at hun er i stand til at portrættere og formidle menneskets mangfoldige facetter og dybder. Tragik og humor er tæt forbundne, hvilket Bodil Jørgensen om nogen mestrer. Fra sommerrevyer til opskrifter på ”Knepkager” og senest en pragtpræstation i Aarhus Teaters ”Parasitterne” får Bodil Jørgensen os altid til at grine og gyse, når vi mindst venter det.

Afsnit 7 – Teaterchef Søren Møller

I denne udgave af ”KulturHave” sætter Christian Have fokus på en af dansk teaters største succeser i de seneste årtier, nemlig Fredericia Teater. Med forestillinger som Aladdin, Klokkeren fra Notre Dame, Shu-bi-dua, Seebach og senest Tarzan har teatret slået den ene publikumsrekord efter den anden.

Christian Have spørger teaterchef Søren Møller, hvad det er, de kan i Fredericia? Hvad er hemmeligheden bag succesen, og hvad har Musicalakademiet betydet for talentudviklingen? Hvordan går det til, at det er muligt at sælge over 100.000 billetter på Gamle Scene til Klokkeren fra Notre Dame i sommerperioden i København, hvor ellers ingen går i teatret?

Men Christian Have går også tæt på situationen for år tilbage, hvor Fredericia Teater var tæt ved at kollapse økonomisk, og han vil vide, hvad borgerne og den lokale politiske opbakning har betydet. Hvad er visionen for Fredericia Teater, og hvilke nationale og internationale muligheder satser Søren Møller og teatret på i de kommende år?