Christian Have i debat om verdensmål

Søndag d. 25. november dannede Anexet ved Lundsgaard Gods rammen om en inspirationsdag vedrørende FN’s verdensmål, og hvordan disse kan omsættes til konkret handling.

Til arrangementet var privatpersoner, virksomheder, offentlige myndigheder, kunstnere, eksperter og samarbejdspartnere af Lundgaard Gods inviteret, og 120 engagerede mennesker mødte op til udveksling af inspiration og gode idéer til at omsætte verdensmålene til handling.

Blandt talerne på dagen var Erik Rasmussen, stifter af Mandag Morgen og Sustainia, Lotte Hansen, tidligere spindoktor og stifter af iLoveGlobalGoals, forperson for Verdensmål-udvalget i Odense Kommune Peer Locher, ph.d. forsker Niels Larsen fra Kijani Institute og vores egen kreative direktør Christian Have.

I debatten fremførte Christian Have pointen at vejen til handling går gennem forståelig kommunikation og fortællinger der vedkommer os, når vi snakker bæredygtighed, miljø, klima og FN’s 17 verdensmål. Til dette har vi brug for viden og uddannelse i den ene spor, og i det andet spor skal vi aktivere hele den kreative sektor, herunder kunsten og kulturen. Begge spor er nødvendige for at opnå en erkendelse, der fører til handling.

Læs Christian Haves indlæg om de 17 verdensmål her. Oprindeligt bragt i Fyens Stifttidende d. 12. februar 2018.

Foto: Stephen Freiheit