Christian Have bliver vært på nyt kulturmagasin

Tirsdag den 29. januar er der premiere på kulturmagasinet KulturHave på dk4 – et program skabt i samarbejde mellem dk4 og Have Kommunikation.

I en tid med fake news, trolls, bots, kunstig intelligens, digitale platforme og services har kunsten og kulturen så egentlig en rolle at spille? Hvilket ansvar har den enkelte kunster og kulturinstitution? Hvordan kan kulturen gøre en forskel for den enkelte borger; for vores trivsel og vores dannelsesbegreb?

Det er nogle af de spørgsmål, som stifter og kreativ direktør hos Have Kommunikation, Christian Have, vil forsøge at finde svar på som vært for KulturHave.

I programrækken inviterer Christian Have en række af landets førende kunstnere, kulturledere og -aktører inden for til personlige samtaler. I løbet af foråret får han blandt andet besøg af teaterdirektør ved Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen, skuespillerne Bodil Jørgensen og Thure Lindhardt og Carsten Holst, som er chef for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune.

Dk4s grundlægger og ejer Stig H. Hasner udtaler om den nye programrække:

”For dk4 har dansk kultur i alle dens dejlige variationer altid været en del af programindholdet. Sammen med landets mest velanskrevne og professionelle kommunikationsbureau på kulturområdet, nemlig Have Kommunikation, sætter vi nu endnu mere fokus på dansk kultur. Det sker med mange forskellige initiativer, hvoraf det første er KulturHave.

At Christian Have himself har påtaget sig værtsrollen garanterer, at seerne og de mange kulturelskere møder spændende deltagere og får de mest interessante og overraskende samtaler.”

Selv udtaler Christian Have:
”Det er på alle måder et spændende samarbejde, der nu ser dagens lys. Kunsten og kulturens vigtighed i en stadig mere fragmenteret og kaotisk verden er helt åbenlys. Der er derfor brug for et kunst- og kulturliv, der er mere synligt, og som spiller en større rolle i danskernes hverdag – og ikke mindst, at medierne prioriterer kulturstoffet.

Jeg glæder mig derfor over, at dk4 og Have Kommunikation i samarbejde kan sætte fokus på en række kunstnere og kulturpersonligheder, der alle har det til fælles, at de er med til at sætte en dagsorden, der rækker ud over deres kunstneriske virke.”

KulturHave sendes på dk4 hver anden tirsdag kl. 20.00 fra den 29. januar og bliver efterfølgende tilgængelig på dk4-Tv, her på Havekommunikation.dk og som podcast.

Cover-Illustration: Postwork.dk