En

Presserum

WE WILL ROCK YOU

18. April 2017

WE WILL ROCK YOU for første gang på dansk

WE WILL ROCK YOU for første gang på dansk

Szhirley, Joey Moe, Niels Olsen, Christoffer Brodersen, Kristine Yde, Nellie Ettison og Anders R. Gjesing har de bærende roller i den danske opsætning af Queen-musicalen WE WILL ROCK YOU, som opføres i Royal Arena og Jyske Bank Boxen til foråret.

Premiere i København:
19. april 2017 i Royal Arena

Premiere i Herning:
18. maj 2017 i Jyske Bank Boxen

 

16 mio. solgte billetter i 28 lande på seks forskellige kontinenter. Det er de tørre tal om én af de sidste 15 års største globale musicalsucceser: Queen-musicalen WE WILL ROCK YOU, som til foråret for første gang opføres med dansk cast - på dansk - i en ny version med sange fra Queens sangkatalog, som ikke tidligere har været med i forestillingen. Det er Live Nation og Langkjær Entertainment, som står bag opsætningen, der får danmarkspremiere i Københavns splinterny arena Royal Arena d. 19. April. Herefter sendes forestillingen til Jylland, hvor den spiller i Jyske Bank Boxen i Herning fra d. 18. maj.

Stærkt dansk cast
Henover efteråret har der været gennemført omfattende auditions for at besætte alle roller til musicalen, og over 400 sangere, dansere, musicalperformere og skuespillere har været til casting på de ikoniske roller som Galileo Figaro, Killer Queen, Scaramouche, Khashoggi og co.

Queens egne Brian May og Roger Taylor har sammen med de erfarne folk bag musicalopsætningen fundet frem til det endelige danske cast med erfarne kræfter i alle de bærende roller. 

 Til den centrale hovedrolle som drømmeren Galileo har holdet bag produktionen valgt sangeren og skuespilleren Christoffer Brodersen. Han er tidligere medlem af vokalgruppen Basix og har medvirket i en lang række musicals som Jesus Christ Superstar, Rent, Miss Saigon og Chess.

Som den kvindelige hovedrollefigur Scaramouche kan publikum glæde sig til at opleve en af Danmarks største kvindelige musicalstjerner, Kristine Yde. Hun har haft hovedroller i bl.a. Mamma Mia! i Tivoli, Disneys Aladdin – The Musical, Disneys Den lille havfrue – The Musical, The Sound of Music og Shubidua – The Musical, og hun har endvidere bl.a. lagt dansk stemme til Anna i tegnefilmssuccesen Frost.

Som musicalens sexede superskurk Killer Queen springer Szhirley for første gang ud i skurkefaget. R&B-sangerinden har tidligere haft hovedrollen i musicalsuccesen Elsk mig i nat og har ligeledes haft roller i bl.a. Shrek the Musical og Den eneste ene – The Musical.

Oprøreren Britney (opkaldt efter Britney Spears) bliver spillet og sunget af hitmageren, sangeren og Voice Junior-dommeren Joey Moe, som vender tilbage til de skrå brædder for første gang siden Grease i Tivoli i 2012. Og i rollen som den kvindelige oprører Oz (opkaldt efter Ozzy Osbourne), vil sangerinden Nellie Ettison fra TV2’s husorkester The Antonelli Orchestra debutere som musicalstjerne.

Som den gamle hippie Pop, der leder efter den dato, hvor rockmusikken døde, har produktionen sikret sig en af landets mest populære skuespillere i skikkelse af Niels Olsen. Og endelig bliver Killer Queens højre hånd, den skumle Khashoggi, som udfører alt det beskidte arbejde, spillet af skuespilleren Anders R. Gjesing.

To teater-gearede arenaer i topklasse
Live Nation og Langkjær Entertainment producerer musicalen, og de har sikret sig, at forestillingen bliver opført i to af de bedste venues i Danmark.

Når Royal Arena åbner i starten af 2017 vil der til store koncerter kunne være omkring 16.000 publikummer. Men arenaen er også designet til at kunne omdannes til musicalteater med op til 4.000 siddepladser. Så når WE WILL ROCK YOU får premiere næste forår, bliver det i Royal Arenas helt nye teateropstilling med optimalt udsyn, god lyd og state-of-the art scenefaciliteter.

I Jyske Bank Boxen i Herning er musicalforestillinger i det helt store udtræk et velafprøvet fænomen. Senest trak musicalen Hairspray fulde huse, og også her kan arrangørerne love en teateroplevelse i særklasse.

Om WE WILL ROCK YOU
WE WILL ROCK YOU blev skabt af Ben Elton i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor. Den havde verdenspremiere på Dominion Theatre i London i 2002 og spillede på samme teater i hele 12 år, før den lukkede i 2014, som den længst spillende teaterforestilling på det hæderkronede gamle teater nogensinde.

Siden har WE WILL ROCK YOU været opført over hele verden - fra Australien og Japan over USA, Canada og Mexico til Sydafrika, Brasilien, Tyskland, Spanien, Italien og mange flere.

Selvom musicalen tidligere har lagt vejen forbi Danmark, så er den aldrig blevet opført på dansk. Denne nye opsætning har nemlig dansk dialog, og manden bag bearbejdningen og oversættelsen er ingen ringere end komikeren Lars Hjortshøj. Sangene forbliver dog på engelsk.

Forestillingen rummer et væld af klassiske Queen-numre såsom Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Radio Ga Ga, Killer Queen, Who Wants to Live Forever, Under Pressure og selvfølgelig den uundgåelige titelmelodi, We Will Rock You.

Til den danske opsætning har Live Nation og Langkjær Entertainment helt ekstraordinært fået lov til at inkludere endnu flere Queen-hits, som ikke tidligere har været med i forestillingen.

Handlingen
Vi er i fremtiden. På et sted, der engang hed Jorden. Globaliseringen er komplet. Alle hører det samme musik, går i det samme tøj og tænker de samme ensrettede tanker. Musikken består af boybands og girlbands, og du er en rebel, hvis du er vild med rock. På planeten Mall er alle musikinstrumenter forbudt og det håndhæves af The Ga Ga Cops. Hits er planlagt år i forvejen – intet er overladt til tilfældighederne. Men modstanden vokser og rebellerne tror på, at der engang var en tid, hvor man selv kunne danne bands og skrive sange. Rygterne siger, at der stadigvæk findes instrumenter på planeten Mall. Rebellerne leder efter den sagnomspundne guitar, der engang tilhørte en fænomenal, og meget langhåret, guitargud. Men The Ga Ga Cops leder også efter guitaren…  

WE WILL ROCK YOU har premiere i Royal Arena 19. april og spiller frem til 7. maj 2017. Forestillingen tager derefter videre til Jyske Bank Boxen i Herning, hvor den opføres 18.-21. maj.

Se bagerst:

 • Fakta om WE WILL ROCK YOU i Royal Arena og Jyske Bank Boxen
 • Profiler på hovedcast

Læs mere på www.wwry.dk

 

Med venlig hilsen
Have Kommunikation

For yderligere information, kontakt venligst:

Michael Feder // 22 43 49 42 // michael@have.dk

Fakta om WE WILL ROCK YOU i Royal Arena og Jyske Bank Boxen

Rolleliste

 • Galileo – Christoffer Brodersen
 • Scaramouche – Kristine Yde
 • Killer Queen – Szhirley
 • Britney – Joey Moe
 • Buddy – Niels Olsen
 • Oz – Nellie Ettison
 • Khashoggi – Anders R. Gjesing

 

Det kreative team

 • Instruktør: Uwe Petersen (DE)
 • Koreograf: Philip Comley (UK)
 • Musical Director: Pablo Navarro Stuart Morley (BR)
 • Musical Supervisor: Stuart Morley (UK)
 • Executive creative producer: Thomas Langkjær
 • Produceret af: Live Nation og Langkjær Entertainment
 • Skrevet af: Queen og Ben Elton
 • Dialog bearbejdet og oversat til dansk af: Lars Hjortshøj

 

Øvrige fakta

 • Spillesteder:
  • København: Royal Arena, Hannemanns Allé 18, 2300 Kbh. S (Ørestad)
   Læs mere på www.arenacphx.dk
  • Herning: Jyske Bank Boxen, Kaj Zartows Vej 7, 7400 Herning
   Læs mere på www.mch.dk
 • Spilleperiode: Royal Arena: 19. april – 7. maj 2017. Jyske Bank Boxen: 18.-21. Maj 2017
 • Spilletider: Onsdag-torsdag: Kl. 20.00. Fredag kl. 17.00 og 21.00. Lørdag kl. 16.00 og 20.00. Søndag kl. 15.00.
 • Billetpriser: 465-625 kr.
 • Billetbestilling: Ticketmaster.dk

 

Trivia om musicalen WE WILL ROCK YOU

 • 16 millioner solgte billetter
 • Har været opført i 28 lande verden over
 • Er baseret på sangene af Queen og en bog af Ben Elton
 • WE WILL ROCK YOU blev første gang opført i 2002 på Dominion Theatre i London
 • Musicalen er den længst spillende teaterproduktion nogensinde på Dominion Theatre med over 4500 forestillinger.
 • Musicalen har spillet på seks forskellige kontinenter
 • Alene i London er der blevet solgt 6,6 millioner billetter til forestillingen
 • Musicalen har bl.a. spillet i Sydney, Las Vegas, Tokyo, Johannesburg, Hong Kong, Milano og Moskva.
 • WE WILL ROCK YOU har vundet og er blevet nomineret til adskillige priser i både England og Canada.
 • Musicalen var planlagt til at spille syv uger i Toronto, men endte med at spille i 61 uger for over 700.000 tilskuere og blev estimeret til at have bidraget med et økonomisk boost til Toronto på $180 mio.
 • Sangen ”We Will Rock You” blev skrevet af Brian May tilbage i 1977.
 • Hollywood-skuespiller Robert De Niro er producer på musicalen sammen med blandt andet de to bandmedlemmer fra Queen Brian May og Roger Taylor.
 • Historien bag We Will Rock You er inspireret af  ’Bohemian Rhapsody ’
 • Billet nr. 1 million blev købt af en bedstemor på 61 år, der skulle ind og se showet med sit oldebarn på 4 år – viser musicalens brede appel

 

Profiler på hovedcast

Christoffer Brodersen (Galileo)


Christoffer Brodersen er uddannet musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia og har medvirket i et hav af musicals og shows blandt andre rock’n’roll musicalen Be-bob-a-lula på Aarhus Teater, Walmanns Salonger i Cirkusbygningen og Rent på Fredericia Teater. I 2007 deltog han som solist i Melodi Grand Prix og blev samme år optaget i vokalgruppen Basix og turnerede i en årrække med gruppen i DK, Europa og USA. I 2014 forlod Christoffer Brodersen Basix og har siden medvirket i flere musicals og teaterkoncerter, bl.a. som amerikaneren i Chess (Silkeborg Musikteater) og Enjolras i Les Miserables (Aarhus Teater). Senest har han spillet den mandlige hovedrolle som soldaten Chris i Nørregadeteatrets opsætning af Miss Saigon (2016).

 

Kristine Yde (Scaramouche)

Kristine Yde er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2008. Hun har siden da spillet hovedroller som havfruen Ariel i Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical (Operaen, Fredericia Teater), Kathy Selden i Singin’ in the Rain (Det Ny Teater), Sille i Shubidua - The Musical(Fredericia Teater), Jasmin i Disneys ALADDIN – The Musical (Fredericia Teater, Operaen), Inga i Mel Brooks' Young Frankenstein (Fredericia teater), og i 2011 modtog hun Reumerts Talentpris for rollen som datteren Sofie i Mamma Mia! (Tivoli).  Man har endvidere kunnet opleve Kristine i rollen som Søs i musicaludgaven af Far til Fire – Til Julebal i Nisseland(Tivoli), Julie i Mirakel (Det Kgl. Teater), og senest på Folketeatret i rollerne Jum Jum i Mio min Mio og Laura i det tragi-komiske drama Min Far. Også i tegnefilmens verden kan man møde Kristine – bl.a. som den danske stemme bag Prinsesse Anna i Disneys succesfulde filmklassiker Frost. Til foråret kan man også opleve Kristine i Hitchcock's gyserkomedie De 39 trin i Tivoli.

Szhirley (Killer Queen)

Szhirley Nova Beanca Rokahaim, kendt som Szhirley, er sangerinde og forfatter. Hun debuterede som sanger i 1996 med R&B-albummet I’m coming, hvor debutsinglen 

Please Me var P3’s uundgåelige i 1996. Hun var i en årrække sangerinde for Den Gale Pose, og blev det fjerde og eneste kvindelige medlem af gruppen, som turnerede landet tyndt i slut 90´erne/start 00´erne, med kæmpe hits som Den Dræbende Joke ogSpændt Op Til Lir. Hun sang med på duetterne Dont Look for Love og I Close My Eyes and Think of You i Susanne Biers film Den Eneste Ene. Desuden har hun medvirket i musicals som Den Eneste Ene- The musical (2005), West Side Story (2006), Elsk mig i nat (2009-2012) og Tam Tam revyen(2014-2015). Hendes andet soloalbum Hjerter Dame udkom i 2008. Senest har Szhirley udgivet bogen Charlie på musiklejr (2015) og albummet Timeglas(2016).

Joey Moe (Britney)


Joey Moe er pop- og R&B-sanger, sangskriver og producer. Han debuterede med albummet MoeTown (2006) og har gennem årene modtaget mere end 35 guld- og platinplader takket være landeplager som ’Yo-Yo’, ’Million’’Klar På Mig Nu’, og før sommer udgav han sit nok største hit til dato ’Smukkest på en Søndag’. Joey Moe har gennem årene gennemgået en enorm musikalsk udvikling, og som en af Danmarks største popstjerner spillede han så sent som i oktober to udsolgte koncerter i DRs koncerthus.  Joey Moe har én gang tidligere medvirket i en musical – den succesfulde opsætning af Grease i 2012 i Tivolis Koncertsal.

Nellie Ettison (Oz)


Nellie Ettison er sangerinde,  sangskriver og producer indenfor jazz, pop og Rhytm’n’Blues. Hun er bedst kendt som sanger i bandet The Antonelli Orchestra, som er TV2’s Vild med Dans og Så det synger’s faste husorkester.

Niels Olsen (Pop)


Niels Olsen er skuespiller og har medvirket i utallige film, teaterforestillinger og musicals gennem tiden. Niels Olsen er uddannet fra Statens Teaterskole i 1987 og fik for alvor sit gennembrud i programmet "Den gode, den onde og den virk’lig sjove" (1990), "Så hatten Passer" (1991 ), samt de mange spillefilm han har medvirket i. De fleste kender dog Niels Olsen fra “Cirkusrevyen", hvor han har medvirket syv gange, og "Ørkenens Sønner”, hvor han er den Stortalende mester. Af film har Niels Olsen blandt andet spillet med i Den Eneste Ene, Brødre, Det store Flip, Solkongen, Elsker dig for evigt samt Min søsters børn-filmene og seks af de nye Far til Fire-film. På TV har han medvirket i mange satireudsendelser (senest Live fra Bremen), impro-programmet “Rundt på gulvet” og dramaserierne Rejseholdet og Krøniken på DR1.Han har derudover lagt stemme til et hav af familie- og tegnefilm inkl. Stuart Little, Monsters Inc, Find Nemo, Bjørnebrødre 1 og 2, Monsters University, Big Hero 6, Find Dory og mange flere.  Indenfor musicals har han spillet Kaptajn Klo i Peter Pan på Det Ny Teater, Niller i Den eneste ene - The Musical i Forum, Shrek i Shrek The Musical, også i Forum  og senest Tivolirevyen Tam Tam (2014 og 2016). 11. november starter Niels Olsen landsdækkende turne med Hatten Rundt, og til februar er han aktuel i krimikomedien De 39 trin i Glassalen i Tivoli.

Anders R. Gjesing (Khashoggi)


Anders R. Gjesing er dansk skuespiller, der har været med i flere store musicals og teaterforestillinger. Han har blandt andet spillet hovedrollen som Jesus i Jesus Christ Superstar (2011), Skammerens Datter (2012), Legally Blond – The Musical (2013) og senest medvirket i Nørregade Teatrets musical Miss Saigon(2016).

 

  Vælg projekt

  1
  1. th
  9
  99 lyserøde elefanter
  A
  AIR FRANCE KLM
  Al Jarreau & Joe Sample
  Alle for tre
  Alle veje fører til Vojens
  Aminas Breve
  AMoC
  Anden 25
  Anders And & Co.
  Anders Matthesen
  André Rieu
  ANIMOK
  Anne Grete Rose
  Anne Louise Hassing
  ANNIE GET YOUR GUN
  Art Nordic
  Artbeat Prisen
  AT ELSKE PIA
  Avenue Q
  Aveny-T
  B
  Ballerina
  Barberen i Sevilla
  Berrit Kvorning
  Betty Nansen Teatret
  BIG BANG musical
  Black Rider
  Blixenprisen
  Bodilprisen
  Bora Bora
  BORG
  Brorfelde Observatorium
  Børnehjertefonden
  Bådteatret
  C
  Carl Nielsen
  Caroline Henderson
  Change
  CHESS
  Chicago
  Christian Bitz
  Christian Have
  City Singler
  Concerto Copenhagen
  Copenhagen Chamber Music Festival
  Copenhagen Film Fund
  Copenhagen Opera Festival
  Copenhagen TV Festival
  Copenhagen Winter Games 2017
  CPH Culture
  CPH STAGE
  CPH:LITT
  Creative Business Cup
  CSB Island Entertainment
  CSB Island Entertainment og PH Entertainment
  CSR Awards
  D
  DanseDrømme
  Dansekapellet
  Dansk Danseteater
  Dansk Filmskat
  Dansk Folkehjælp
  Dansk kunstnerråd
  DARLING
  Deluca Film
  DEN ANDEN SIDE
  DEN BEDSTE MAND
  Den Dansk-Tyske Region
  Den Gamle By
  Den Hirschsprungske Samling
  Den Lille Havfrue
  Den Ny Opera Esbjerg
  Den Nøgne Sandhed
  DEN SKALDEDE FRISØR
  Den Vestdanske Filmpulje
  Dennis Knudsen
  Det fede singleliv
  Det Kongelige Teater
  Det Ny Teater
  Die Wikinger
  Dirch
  Dirch Passer Festival
  Dirty Dancing
  Discount Drama
  Disney
  Disney On Ice
  Disneyland Paris
  Disneys ALADDIN
  DU FORSVINDER
  Dukkepartiet
  E
  Efter Brylluppet
  Ein Sommer In Dänemark
  Ekko Shortlist Awards
  Eliten
  Emma og Julemanden
  Empire Campus
  En Chance Til
  EN DU ELSKER
  En Frygtelig Kvinde
  En Kongelig Affære
  EUTOPIA
  Eventyrteatret
  F
  Festspillene i Bergen
  Fjord&Bælt
  FLASHDANCE THE MUSICAL
  Flyvende Grise
  Folketeatret
  Folketeatret nørregade
  Foreningen Danske Teaterjournalister
  Fredericia Teater
  Frederiksbergfonden
  Frederiksbergmuseerne
  Frederikssund Vikingespil
  Fregatten Jylland
  Frihedskampens Frednings- og Mindefond
  Frivillighedens Dag
  Frozen Summer Fun
  G
  Generation Handball
  Geomuseum Faxe
  Gerlev
  Gibbons & Geisnæs Film
  Globus Film APS
  Godnat Albert
  Grand Prix-sangbogen
  Grease
  Green Day’s American Idiot
  Grøn Koncert
  GUD TALER UD
  Guldagergaard International Ceramic Research Center
  H
  Hammershus Fair Trade Concert
  Hans Christian Andersen Literature Award
  Hans Christian Andersen Litteraturpris
  Have Kommunikation
  Heartland Festival
  Herlev Hospital
  Herning Kirkes Drengekor
  Hey Jude
  Hjerteforeningen
  Hodja fra Pjort
  Horsens Ny Teater
  Hotel Pro Forma
  House of Fairytales
  HÅBETS AKTIE
  I
  I blodet
  I love musicals 2
  Idealisten
  Interactive Culture Explorers
  INTO THE WOODS
  J
  Jagten
  Jazzhus Montmartre
  Jeg går i sort: Johnny Cash på dansk
  JekYLL & HYDE THE MUSICAL
  Job-Banken.nu
  Joe Tech
  JOURNAL 64
  Jødisk Kulturfestival
  Jørn Møllers Legepris
  K
  Kamoli FIlms
  Karise Permatopia
  Kaspar Rostrup
  Klampenborg Galopbane
  Klassefesten 3
  KLINT
  KLOKKEREN FRA NOTRE DAME - The Musical
  Klovn Forever
  Kongens Togt
  Konstellationer
  KONTRAST by Dennis Knudsen
  Kronos Kvartetten
  KulturERrhverv
  KULTURHAVN
  Kulturmødet
  Kulturprinsen
  Kvinden i buret
  Københavns Middelaldermarked
  L
  Lars Hjortshøj
  Lars Von Trier
  Lauritzen Fonden
  Legeskibet
  Les Miserables (filmversion)
  Lev Stærkt
  Lighthouse X
  LIZZIE
  Losers United
  Love Never Dies
  Lykketrold Fundraiser
  M
  Made In Space
  Made in Aarhus
  Malk de Koijn
  Maria & Mohammed
  MARTYRMUSEUM
  Min søsters børn i Afrika
  Min Søsters Børn og guldgraverne
  Miraklet
  Mogens Dahl Kammerkor
  More.Creative
  Morten Ankarfeldt
  Mosaiske.dk
  Mungo Park Kolding
  MusicalDanmark
  Musikhuset Aarhus
  Musikteateret Holstebro
  Mænd & Høns
  N
  Naturama
  n
  new creations
  N
  NEXT ZONE
  Nicolai Moltke-Leth
  NIPS
  Nordic Factory
  Nordic Network
  Nordisk Film Live
  Nordisk Film Prisen
  Nordiske Scenekunstdage
  Nøddeknækkeren på Docken
  Nørrebro Teater
  O
  Odense International Film Festival
  Odin Teatret
  Ofelia Plads
  OFF 17
  Off Off/Production
  OFF16
  Olsen Banden vender hjem
  Os der elsker film
  Out of Africa
  Outdoor Sydfyn
  Ove Sprogøe Prisen
  P
  Peter Mygind
  PIVOT DANCE COMPANY
  Publicistprisen
  R
  Radio24syv
  Ragusa Blond
  Rainy Days And Mondays
  Revymuseet
  RFK
  Rolling Stones Teaterkoncert
  Ronja Røverdatter
  Roskilde Airshow
  Rotary
  S
  SACRE
  Samsung Live
  Sangens Hus
  Sanne Søndergaard
  SARAH
  Saturday Night Fever
  Scenografidk
  Secret Hotel
  SEEBACH
  SF film
  SHREK - The Musical
  Shu-bi-dua The Musical
  Sigurd fortæller Danmarkshistorie
  Skammerens Datter
  Skive Kommune
  Skovgaard Museet
  Skulpturlandsby Selde 2017
  SNE
  Sostrup Slot og Kloster
  Spoken Word Festival
  SPRINGFESTIVAL
  Spøttrup Borg
  STEREO
  Stevnsfortet
  Stjernenykkerrevyen
  Studenter-Sangforeningen
  Svend Prisen 2016
  Svend Prisen 2017
  T
  TEAM HURRICANE
  Teater GROB
  Teater Hund
  Teater Katapult
  Teater Reflektion
  Teater Tugt
  Teatret st. tv
  Teatret ved Sorte Hest
  THE COCKA HOLA COMPANY
  The Danish Girl
  The Lumen Prize 2017
  The Murmur
  The Night Manager
  The One and Only Company
  THE PRINCE OF EGYPT
  THE SALVATION
  The Sound of Music
  The Standard
  Thure Lindhardt
  Ticket4
  Tine Bryld
  Tine Rehling
  Tivoli Friheden
  Toolbox Film
  Tor Nørretranders
  Trap Danmark
  Tutankhamon - Graven og skattene
  U
  Udspring
  UNDERCOVER
  UNDERVERDEN
  Universal Music
  V
  Viborg Kommune
  Viborg Museum
  Viborg på Toppen
  W
  Wallmans
  WE WILL ROCK YOU
  WELL COME
  Wulffmorgenthaler
  X
  X Factor
  Xperience Leadership
  Z
  Zentropa
  Å
  Åbne Scener
  Årets Reumert
  A
  Aarhus 2017
  Aarhus Teater