En

Presserum

Odense International Film Festival

04. Juni 2015

Odense International Film Festival fejrer 40 år

Odense International Film Festival fejrer 40 år

I år kan Danmarks største kortfilmsfestival, Odense International Film Festival, fejre 40 års fødselsdag. Fejringen er netop blevet endnu større, da festivalen i år kan sende hele tre film direkte videre til Oscar-akademiets bedømmelse. Kortfilmsfestivalen, der både er en international anerkendt branchefestival samt en åben kulturbegivenhed for alle filmelskere, har inviteret skuespillerinde Ellen Hillingsø til at være årets kunstneriske profil.

Når Odense International Film Festival løber af stablen fra d. 24. til d. 30. august 2015, er det 40 år siden, at danske og internationale filmelskere kunne sætte sig foran filmlærredet i Odense for første gang. Under temaet ”I Krig og Kærlighed” vises i år godt 200 kortfilm - både de helt nye stjerneskud samt nogle af de kortfilm, der har vundet priser på filmfestivalen gennem tiderne. 

Festivalen har i anledningen af fødselsdagen også inviteret mange af de danske filmpersonligheder til Odense, der hver især har sat deres præg på festivalen gennem de sidste 40 år.  

Oscar-kapløbet starter i Odense
40 års fødselsdag kan på fineste vis markeres med endnu en fornem titel til festivalen. Odense International Film Festival var i 2013 den første danske filmfestival, der modtog udnævnelsen ’Oscar-kvalificerende’, og i år går hele tre vinderfilm direkte videre til OSCAR-akademiets bedømmelse. Festivalleder, Birgitte Weinberger, fortæller:

”Vi er meget stolte over, at festivalen nu kan sende hele tre film videre til Hollywood og Oscarakademiets nomineringsudvalg. Det er en stor branchemæssig anerkendelse af Odense International Film Festival, og det gør os ikke alene stolte men også meget motiveret til at skabe de bedste rammer for kortfilmen. Tænk sig, at vejen til Hollywoods gyldne statuette starter her!”

Festivalen kan sende vinderfilmene i kategorierne bedste udenlandske filmbedste danske film, og som noget nyt i år, også bedste animationsfilm direkte til den prestigefyldte Oscar-udvælgelse.  

Ellen Hillingsø er årets kunstneriske profil
Der er også andre store ting for festivalen at fejre i år. Odense International Film Festival inviterer hvert år en ny filmpersonlighed til hvervet som kunstnerisk profil, og i år har skuespillerinden Ellen Hillingsø sagt ja til at den store opgave. 

Ellen Hillingsø skal med sin stærke og inspirerende tilstedeværelse sætte sit præg på festivalens program, og sætter årets tema ”I Krig og Kærlighed” i spil i den moderne ånd og skærer helt ind til benet via kortfilmens intense format. 

Krig og Kærlighed inspirerer historiefortællingen om den menneskelige udvikling og forandring, rejsen ud i de helt store følelser og friheden gennem begrænsningerne. Dette tema vil skinne igennem i årets program. 

Et bredt, internationalt program
Odense International Film Festival er ikke kun filmkunst i mørket og sæder af rødt velour. Det er en festival, der ud over at vise et bredt, internationalt filmprogram, også fejrer 40-års dagen med masser af events, workshops, foredrag, koncerter og spændende gæster. 

Blandt andet har festivalen i anledningen af fødselsdagen inviteret de tidligere års kunstneriske profiler, så som Martin Strange-Hansen, Kaspar Munch, Mikkel Munch-Fals samt Wikke og Rasmussen til Odense sammen med filmpersonligheder som Erik Clausen, Jørgen Leth, Charlotte Munch og Thomas Vinterberg. Derudover har Odense International Film Festival programsat tidligere publikumsvindere og har også et helt særligt program for børn og unge.

Se mere om festivalen på http://www.filmfestival.dk/

For yderligere info, kontakt venligst undertegnede.

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation
33 25 21 07

Pressekontakt
Kristina Sindberg • kristina@have.dk • 33 25 21 07 • 24 86 01 84
Stine Albrechtsen • stine@have.dk • 33 25 21 07 • 30 24 14 00

 

 

 

FAKTA OM ODENSE INTERNAITONAL FILM FESTIVAL
Danmarks Oscar-kvalificerende kortfilmfestival, OFF, afholdes fra d. 24. til d. 30. august 2015. Festivalen foregår på og omkring Kunsthallen Brandt Klædefabrik; i Cafe biografen, i Kulturmaskinen, i Magasinet og på Amfipladsen.

De fleste arrangementer og filmfremvisninger er gratis, så man skal bare dukke op og tage plads. Dog anbefales det, at man reserverer billetter via hjemmeside eller mobilapplikation.

Hjemmeside: http://www.filmfestival.dk/

Adresse: Kulturmaskinen, Farvergården 7, 1. sal, 5000 Odense C.

 

 

Fakta om OFF15
Over 3000 kortfilm er blevet indsendt til OFF15

101 kortfilm er blevet udvalgt til konkurrenceprogrammet

36 lande er repræsenteret i OFF15 konkurrenceprogrammet

De udvalgte 101 film er med i opløbet om at vinde priser inden for de fire konkurrencespor: Hovedkonkurrence, Den Danske Konkurrence, Animations Konkurrencen og Ungdoms konkurrencen. 

Desuden præsenterer OFF i samarbejde med TV2/Fyn en publikumspris 

Samlet bliver der uddelt cirka 200.000 kr. diplomer, statuetter og blomster og kys 

Vinderen af hovedkonkurrencen, Den Danske konkurrence samt Animations konkurrencen bliver sendt videre til Oscar Akademiets nomineringsudvalg

77 udenlandske og 24 danske film kæmper om priser på OFF15

OFF så dagens lys i 1975 og kan derfor fejre 40 års fødselsdag som Danmarks ældste filmfestival. 

Birgitte Weinberger er festivalens leder siden 2009

Hvert år udpejes en ny program profil. Sidste år var det Wikke&Rasmussen som i år har givet stafetten videre til skuespillerinden Ellen Hillingsø der med temaet ”I krig og kærlighed” vil kaste glas over årets festival. 

 

KONKURRENCEPROGRAMMET & AWARDS
OFFs Hovedkonkurrence

Hovedkonkurrencen består af tre priser:

OFF Grand Prix – The HCA Award er OFFs hovedpris. Prisen går til den bedste film i Hovedkonkurrencen og vinderen vil modtage et diplom og en check på 75.000 DKK – Sponseret af HC Anders Festivals

OFF Storyteller Award uddeles til den film i konkurrencen, der har den stærkeste fortælling. Præmien er et OFF-diplom og en check på 15.000 DKK

OFF Artist Award uddeles til den film i konkurrencen, der har det bedste kunstneriske udtryk. Præmien er et OFF-diplom og en check på 15.000 DKK

OFFs Danske Konkurrence

Den Danske Konkurrence består af kortfilm lavet af danske instruktører. Konkurrencen består af to priser:

Bedste Danske Kortfilm der uddeles til årets danske kortfilm i konkurrencen. Præmien er et OFF-diplom og en check på 25.000 DKK

OFF Award – Film FynsTalentprisen uddeles til den danske kortfilm, der har den stærkeste vision. Prisen kan uddeles til både nye og veletablerede filmskabere. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK – Sponseret af Film Fyn

OFFs Animationskonkurrence

Børge Ring Award uddeles til den bedste animationsfilm i konkurrencen. Vinderen modtager en check på 15.000 DKK – sponseret af ANIIS

Talentprisen, Animation uddeles til skaberne af en ekstraordinær kortfilm inden for animationsgenren. Prisen er udelukkende forbeholdt de danske animatorer og kan uddeles til både nye og allerede etablerede talenter. Vinderen får et OFF diplom og en check på 10.000 DKK – Sponseret af ANIS

Udover konkurrenceprogrammet

TV2/Fyn Publikumspris sætter fokus på OFFs publikum. Prisen uddeles i samarbejde TV2/Fyn til den film som har modtaget flest publikumsstemmer. Vinderen modtager et diplom og en statuette.

Ungdomsjuryens Pris uddeles til den bedste ungdomsfilm. Vinderen modtager et OFF-diplom, en statuette og en check på 15.000 DKK. I år består juryen af en 8. klasse fra Hunderupskolen i Odense. 

Pitch Me Baby – One More Time er en live pitching konkurrence for filmskabere.  Foreningen af Danske Filminstruktører og Danske Dramatikeres Forbund sætter et arbejdslegat på 50.000 DKK på højkant til den der mest overbevisende kan pitch sin idé til en kortfilm foran en jury og publikum. 

 

 

Vælg projekt

1
1. th
9
99 lyserøde elefanter
A
AIR FRANCE KLM
Al Jarreau & Joe Sample
Alle for tre
Alle veje fører til Vojens
Aminas Breve
AMoC
Anden 25
Anders And & Co.
Anders Matthesen
André Rieu
ANIMOK
Anne Grete Rose
Anne Louise Hassing
ANNIE GET YOUR GUN
Art Nordic
Artbeat Prisen
AT ELSKE PIA
Avenue Q
Aveny-T
B
Ballerina
Barberen i Sevilla
Berrit Kvorning
Betty Nansen Teatret
BIG BANG musical
Black Rider
Blixenprisen
Bodilprisen
Bora Bora
BORG
Brorfelde Observatorium
Børnehjertefonden
Bådteatret
C
Carl Nielsen
Caroline Henderson
Change
CHESS
Chicago
Christian Bitz
Christian Have
City Singler
Concerto Copenhagen
Copenhagen Chamber Music Festival
Copenhagen Film Fund
Copenhagen Opera Festival
Copenhagen TV Festival
Copenhagen Winter Games 2017
CPH Culture
CPH STAGE
CPH:LITT
Creative Business Cup
CSB Island Entertainment
CSB Island Entertainment og PH Entertainment
CSR Awards
D
DanseDrømme
Dansekapellet
Dansk Danseteater
Dansk Filmskat
Dansk Folkehjælp
Dansk kunstnerråd
DARLING
Deluca Film
DEN ANDEN SIDE
DEN BEDSTE MAND
Den Dansk-Tyske Region
Den Gamle By
Den Hirschsprungske Samling
Den Lille Havfrue
Den Ny Opera Esbjerg
Den Nøgne Sandhed
DEN SKALDEDE FRISØR
Den Vestdanske Filmpulje
Dennis Knudsen
Det fede singleliv
Det Kongelige Teater
Det Ny Teater
Die Wikinger
Dirch
Dirch Passer Festival
Dirty Dancing
Discount Drama
Disney
Disney On Ice
Disneyland Paris
Disneys ALADDIN
DU FORSVINDER
Dukkepartiet
E
Efter Brylluppet
Ein Sommer In Dänemark
Ekko Shortlist Awards
Eliten
Emma og Julemanden
Empire Campus
En Chance Til
EN DU ELSKER
En Frygtelig Kvinde
En Kongelig Affære
EUTOPIA
Eventyrteatret
F
Festspillene i Bergen
Fjord&Bælt
FLASHDANCE THE MUSICAL
Flyvende Grise
Folketeatret
Folketeatret nørregade
Foreningen Danske Teaterjournalister
Fredericia Teater
Frederiksbergfonden
Frederiksbergmuseerne
Frederikssund Vikingespil
Fregatten Jylland
Frihedskampens Frednings- og Mindefond
Frivillighedens Dag
Frozen Summer Fun
G
Generation Handball
Geomuseum Faxe
Gerlev
Gibbons & Geisnæs Film
Globus Film APS
Godnat Albert
Grand Prix-sangbogen
Grease
Green Day’s American Idiot
Grøn Koncert
GUD TALER UD
Guldagergaard International Ceramic Research Center
H
Hammershus Fair Trade Concert
Hans Christian Andersen Literature Award
Hans Christian Andersen Litteraturpris
Have Kommunikation
Heartland Festival
Herlev Hospital
Herning Kirkes Drengekor
Hey Jude
Hjerteforeningen
Hodja fra Pjort
Horsens Ny Teater
Hotel Pro Forma
House of Fairytales
HÅBETS AKTIE
I
I blodet
I love musicals 2
Idealisten
Interactive Culture Explorers
INTO THE WOODS
Isbjørnen Prisen
J
Jagten
Jazzhus Montmartre
Jeg går i sort: Johnny Cash på dansk
JekYLL & HYDE THE MUSICAL
Job-Banken.nu
Joe Tech
JOURNAL 64
Jødisk Kulturfestival
Jørn Møllers Legepris
K
Kamoli FIlms
Karise Permatopia
Kaspar Rostrup
Klampenborg Galopbane
Klassefesten 3
KLINT
KLOKKEREN FRA NOTRE DAME - The Musical
Klovn Forever
Kongens Togt
Konstellationer
KONTRAST by Dennis Knudsen
Kronos Kvartetten
KulturERrhverv
KULTURHAVN
Kulturmødet
Kulturprinsen
Kvinden i buret
Københavns Middelaldermarked
L
Lars Hjortshøj
Lars Von Trier
Lauritzen Fonden
Legeskibet
Les Miserables (filmversion)
Lev Stærkt
Lighthouse X
LIZZIE
Losers United
Love Never Dies
Lykketrold Fundraiser
M
Made In Space
Made in Aarhus
Malk de Koijn
Maria & Mohammed
MARTYRMUSEUM
Min søsters børn i Afrika
Min Søsters Børn og guldgraverne
Miraklet
Mogens Dahl Kammerkor
More.Creative
Morten Ankarfeldt
Mosaiske.dk
Mungo Park Kolding
MusicalDanmark
Musikhuset Aarhus
Musikteateret Holstebro
Mænd & Høns
N
Naturama
n
new creations
N
NEXT ZONE
Nicolai Moltke-Leth
NIPS
Nordic Factory
Nordic Network
Nordisk Film Live
Nordisk Film Prisen
Nordiske Scenekunstdage
Nøddeknækkeren på Docken
Nørrebro Teater
O
Odense International Film Festival
Odin Teatret
Ofelia Plads
OFF 17
Off Off/Production
OFF16
Olsen Banden vender hjem
Os der elsker film
Out of Africa
Outdoor Sydfyn
Ove Sprogøe Prisen
P
Peter Mygind
PIVOT DANCE COMPANY
Publicistprisen
R
Radio24syv
Ragusa Blond
Rainy Days And Mondays
Revymuseet
RFK
Rolling Stones Teaterkoncert
Ronja Røverdatter
Roskilde Airshow
Rotary
S
SACRE
Samsung Live
Sangens Hus
Sanne Søndergaard
SARAH
Saturday Night Fever
Scenografidk
Secret Hotel
SEEBACH
SF film
SHREK - The Musical
Shu-bi-dua The Musical
Sigurd fortæller Danmarkshistorie
Skammerens Datter
Skive Kommune
Skovgaard Museet
Skulpturlandsby Selde 2017
SNE
Sostrup Slot og Kloster
Spoken Word Festival
SPRINGFESTIVAL
Spøttrup Borg
STEREO
Stevnsfortet
Stjernenykkerrevyen
Studenter-Sangforeningen
Svend Prisen 2016
Svend Prisen 2017
T
TEAM HURRICANE
Teater GROB
Teater Hund
Teater Katapult
Teater Reflektion
Teater Tugt
Teatret st. tv
Teatret ved Sorte Hest
THE COCKA HOLA COMPANY
The Danish Girl
The Lumen Prize 2017
The Murmur
The Night Manager
The One and Only Company
THE PRINCE OF EGYPT
THE SALVATION
The Sound of Music
The Standard
Thure Lindhardt
Ticket4
Tine Bryld
Tine Rehling
Tivoli Friheden
Toolbox Film
Tor Nørretranders
Trap Danmark
Tutankhamon - Graven og skattene
U
Udspring
UNDERCOVER
UNDERVERDEN
Universal Music
V
Viborg Kommune
Viborg Museum
Viborg på Toppen
W
Wallmans
WE WILL ROCK YOU
WELL COME
Wulffmorgenthaler
X
X Factor
Xperience Leadership
Z
Zentropa
Å
Åbne Scener
Årets Reumert
A
Aarhus 2017
Aarhus Teater