En

Presserum

Odense International Film Festival

11. August 2016

Odense International Film Festival: Det endelige program er klar

Odense International Film Festival: Det endelige program er klar

Vil man opleve de nyeste tendenser og den overflod af talent, som filmbranchens vækstlag har at byde på netop nu, er det Odense International Film Festival, man skal tage på. Festivalen varer fra den 29. august til den 4. september, og det endelige program ligger nu klar. OFF16 byder på 104 kortfilm fra 36 forskellige lande – udvalgt blandt mere end 2.000 – samt konkurrencer, workshops og samtaler. Årets kunstneriske profil er Poul Nesgaard, og værtinden for OFF Awards er Sara Hjort Ditlevsen. Ligesom sidste år bliver tre af vinderfilmene sendt direkte videre til Oscar-akademiet. Officiel åbningsfest: 29. august kl. 20 på Magasinet

Da Odense International Film Festival – også kendt som OFF – blev afholdt sidste år, kunne kortfilmfestivalen fejre 40-års fødselsdag, og med sine mere end 23.000 gæster fik den nok engang cementeret sin vigtige position i såvel den danske som den internationale filmbranche.

I år er 2.216 film blevet sendt ind til festivalen, og blandt de 104 udvalgte film er 36 forskellige nationaliteter repræsenterede, og der er flere end nogensinde fra de asiatiske lande.

Åbningsfest på Magasinet

Festivalleder Birgitte Weinberger, som har stået i spidsen for OFF siden 2009, er stolt over at kunne byde velkommen til endnu en spillevende og formfuldendt udgave af festivalen:

”Vi kan begejstre den nysgerrige, overraske den vidende, provokere den selvsikre og overbevise den skeptiske. Vi kan indgyde til udsyn og opfordre til indsigt. Og vi kan favne ikke blot fantastiske filmoplevelser, men også oplevelser uden for biografens mørke; workshops, debat, open­air og en kavalkade af andre tilbud til den unge som den modne, til nybegynderen som den erfarne. OFF er til alle, for alle – og dét er vi rigtig stolte af.”

Den officielle åbningsfest finder sted på Magasinet den 29. august kl. 20. Birgitte Weinberger er vært, By & Kulturrådmand Jane Jegind byder velkommen, og OFF16s kunstneriske profil Poul Nesgaard præsenterer, hvordan han har sat sit personlige præg på festivalen. Desuden filmvisninger, underholdning og overraskende indslag – samt efterfest i Kulturmaskinen.

Tre film sendes direkte til Oscar-akademiet

Ved OFF Awards, festivalens traditionsrige prisuddeling, bliver tre af vinderfilmene sendt direkte videre til Oscar-akademiet. Vejen til den gyldne statuette starter således i Odense for vinderne af henholdsvis Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Animationskonkurrencen. Med priserne følger også pengepræmier på henholdsvis 75.000 kr., 25.000 kr. og 15.000 kr.

Skuespiller Sara Hjort Ditlevsen er værtinde for prisfesten, og blandt jurymedlemmerne finder man Thure Lindhardt, John Kørner og Jakob Stegelmann.

Film og spil krydsbestøver hinanden

OFF byder på langt mere end blot regulære filmvisninger, og således kan festivalgængerne blandt andet glæde sig til det helt nye tiltag PlayOFF, som afvikles fra den 1. til 3. september blandt andet i samarbejde med Technology Denmark og Khora.

PlayOFF sætter fokus på film og spil, og hvordan de to universer kan krydsbestøve hinanden, og PlayOFF bliver en hel lille festival i festivalen.

Her kan man foruden en række spændende talks med blandt andre Jakob Stegelmann også opleve en virtual reality-biograf og den spændende Pitch & Play-konkurrence. Her live-pitcher spiludviklere deres idé til en jury bestående af Jannik Tai Mosholt, Mette Reinholdt Mortensen, Michael Walter, Daniel Gjøde og Steffen Kabbelgaard og vinderen modtager 15.000 kr. til udvikling af spilkonceptet.

Film som samfundskritik

Som det også er tradition for festivalen, udvælges en stor filmpersonlighed til at være årets kunstneriske profil, der sætter et inspirerende fingeraftryk på årets program. I år er bæreren af denne titel Poul Nesgaard, som stod i spidsen for Den Danske Filmskole i 22 år frem til 2014.

Nesgaard sætter fokus på kunstens rolle set i et samfundskritisk perspektiv – et særdeles aktuelt tema, der bliver flittigt diskuteret i disse tider. Nesgaard sætter sit fokus på temaet via bl.a. samtalesaloner i Pejsestuen med markante personligheder og med repræsentanter for forskellige grene af filmkunsten. 

Prisuddeling, gastronomiske oplevelser og opførelser af filmmusik

Men OFF byder også på en lang række andre spændende oplevelser og elementer:

· Pitch Me Baby: En konkurrence, hvor det gælder om på mest overbevisende vis at live-pitche sin idé til en kortfilm foran publikum og en jury. Vinderen modtager et arbejdslegat på 35.000 kr., mens 2. pladsen modtager 15.000 kr. Det er her filmfolkene for alvor mødes, og der vil desuden være både samtaler at overvære og workshops at deltage i.

· Kuraterede filmvisninger: Flere filmpersonligheder vil vise et personligt kurateret program. Ellen Hillingsø, sidste års kunstneriske profil, vil blandt andet præsentere et program med de film fra sidste år, der gjorde størst indtryk på hende.

· Food & Film: Lækker madkunst fra Spanien, Mexico og Italien kombineres med filmvisninger rundt om i byen.

· Open air-visninger: Oplev film under den åbne himmel.

· Music & Film: Masser af filmiske musikoplevelser – f.eks. opførelse af soundtracket til Idealisten, en hyldest af Prince, koncert med Spectra samt et bigband, der spiller filmmusik.

· Marathon-visning af Riget: I anledning af Lars von Triers 60-års fødselsdag.

Mange kendte ansigter fra filmens verden vil gæste festivalen. Det gælder Wikke & Rasmussen, Thure Lindhart, Jørgen Leth, Ellen Hillingsø, Anders Walter, Emma Holten og mange, mange flere prominente gæster, som vil være at finde i Odense i de dage, festivalen varer.

Se fakta om OFF16 nedenfor og udforsk programmet i det digitale katalog her

 

Med venlig hilsen

Have Kommunikation

For yderligere information, kontakt venligst:

Kristina Sindberg // kristina@have.dk // 24 86 01 84

Simone Skogen Lassen // simone@have.dk // 81 71 47 37

OM ODENSE INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 

·      Danmarks Oscar-kvalificerende kortfilmfestival 

·      Afholdes i uge 35: 29. august til 4. september

·      Alle filmvisninger er gratis

·      Billetbestilling foregår via www.filmfestival.dk

 

Facts om OFF16 

·   Over 2000 kortfilm fra 84 lande er blevet indsendt til OFF16 

·   104 kortfilm er blevet udvalgt til konkurrenceprogrammet 

·   36 lande er repræsenteret i konkurrenceprogrammet 

·   Samlet bliver der uddelt cirka 200.000 kr. samt diplomer, statuetter og blomster og kys 

·   78 udenlandske og 26 danske film kæmper om priser på OFF16 

·   71 film i OFF Hovedkonkurrence fordelt på 13 programmer

·   26 film i OFF Dansk Konkurrence fordelt på 6 programmer

·   30 film i OFF Animationskonkurrence fordelt på 5 programmer

·   OFF er Oscarkvalificerende i 3 kategorier: OFF Hovedkonkurrence, OFF Dansk konkurrence og OFF Animationskonkurrence.

·   Præjuryen har set 739 timers film, dvs. ca. 30 dages film

·  Årets korteste film i konkurrencen varer 2.29 sekunder

·  Til årets katalogcover blev der brugt over 60 meter husholdningsfilm

·  OFF så dagens lys i 1975 og er Danmarks ældste filmfestival

·  Birgitte Weinberger er festivalens leder siden 2009 

· Hvert år udpeges en ny kunstnerisk profil. Sidste år var det Ellen Hillingsø, som i år har givet stafetten videre til tidligere rektor fra Filmskolen, Poul Nesgaard, der bidrager med inspirerende og           debatskabende programmer under temaet ”Kunsten som samfundskritik”.

 

KONKURRENCEPROGRAMMET & AWARDS 

OFF Hovedkonkurrence

·      HCA Award

o   OFFs hovedpris. Prisen går til den bedste film i OFF Hovedkonkurrence og vinderen vil modtage et diplom og en check på 75.000 DKK – Sponseret af HCA Festivals

·      OFF Storyteller Award

o   Uddeles til den film i OFF Hovedkonkurrence, der har den stærkeste fortælling. Præmien er et OFF-diplom og en check på 15.000 DKK 

·      OFF Artist Award

o   Uddeles til den film i OFF Hovedkonkurrence, der har det bedste kunstneriske udtryk. Præmien er et OFF-diplom og en check på 15.000 DKK                                                            

OFF Dansk Konkurrence

·      Bedste danske kortfilm

o   Uddeles til årets bedste danske kortfilm i OFF Dansk Konkurrence. Præmien er et OFF-diplom og en check på 25.000 DKK 

·      FilmFyn Talentpris

o   Uddeles til den danske kortfilm, der har den stærkeste vision. Prisen kan uddeles til både nye og etablerede filmskabere. Præmien er et OFF diplom og en check på 15.000 DKK – Sponseret af Film Fyn                                                                                                                                                                                                                                                                    

OFF Animationskonkurrence

·      Børge Ring Award

o   Uddeles til den bedste animationsfilm i OFF Animationskonkurrence. Vinderen modtager en check på 15.000 DKK – sponseret af ANIS 

·      ANIS Talentprisen 

o   Uddeles til skaberne af en ekstraordinær kortfilm inden for animationsgenren. Prisen er udelukkende forbeholdt danske animatorer og kan uddeles til både nye og allerede etablerede talenter. Vinderen får et OFF diplom og en check på 10.000 DKK – Sponseret af ANIS 

TV2/Fyns Publikumspris

·      Prisen uddeles i samarbejde TV2/Fyn til den film som har modtaget flest publikumsstemmer. Vinderen modtager et diplom og en statuette

OFF Ungdomskonkurrence

·      Uddeles til den bedste ungdomsfilm. Vinderen modtager et OFF-diplom, en statuette og en check på 15.000 DKK. I år består juryen af en 8. klasse fra Dalumskolen i Odense. 

Pitch Me Baby

·      En live pitching-konkurrence for filmskabere. Foreningen af Danske Filminstruktører og Danske Dramatikeres Forbund sætter et arbejdslegat på 50.000 DKK på højkant til den, der mest overbevisende kan pitche sin idé til en kortfilm foran en jury og publikum

Pitch & Play

·      En live pitching-konkurrence for spiludviklere. Technology Denmark uddeler et arbejdslegat på DKK 15.000 til det bedste koncept

Vælg projekt

1
1. th
9
99 lyserøde elefanter
A
AIR FRANCE KLM
Al Jarreau & Joe Sample
Alle for tre
Alle veje fører til Vojens
Aminas Breve
AMoC
Anden 25
Anders And & Co.
Anders Matthesen
André Rieu
ANIMOK
Anne Grete Rose
Anne Louise Hassing
ANNIE GET YOUR GUN
Art Nordic
Artbeat Prisen
AT ELSKE PIA
Avenue Q
Aveny-T
B
Ballerina
Barberen i Sevilla
Berrit Kvorning
Betty Nansen Teatret
BIG BANG musical
Black Rider
Blixenprisen
Bodilprisen
Bora Bora
BORG
Brorfelde Observatorium
Børnehjertefonden
Bådteatret
C
Carl Nielsen
Caroline Henderson
Change
CHESS
Chicago
Christian Bitz
Christian Have
City Singler
Concerto Copenhagen
Copenhagen Chamber Music Festival
Copenhagen Film Fund
Copenhagen Opera Festival
Copenhagen TV Festival
Copenhagen Winter Games 2017
CPH Culture
CPH STAGE
CPH:LITT
Creative Business Cup
CSB Island Entertainment
CSB Island Entertainment og PH Entertainment
CSR Awards
D
DanseDrømme
Dansekapellet
Dansk Danseteater
Dansk Filmskat
Dansk Folkehjælp
Dansk kunstnerråd
DARLING
Deluca Film
DEN ANDEN SIDE
DEN BEDSTE MAND
Den Dansk-Tyske Region
Den Gamle By
Den Hirschsprungske Samling
Den Lille Havfrue
Den Ny Opera Esbjerg
Den Nøgne Sandhed
DEN SKALDEDE FRISØR
Den Vestdanske Filmpulje
Dennis Knudsen
Det fede singleliv
Det Kongelige Teater
Det Ny Teater
Die Wikinger
Dirch
Dirch Passer Festival
Dirty Dancing
Discount Drama
Disney
Disney On Ice
Disneyland Paris
Disneys ALADDIN
DU FORSVINDER
Dukkepartiet
E
Efter Brylluppet
Ein Sommer In Dänemark
Ekko Shortlist Awards
Eliten
Emma og Julemanden
Empire Campus
En Chance Til
EN DU ELSKER
En Frygtelig Kvinde
En Kongelig Affære
EUTOPIA
Eventyrteatret
F
Festspillene i Bergen
Fjord&Bælt
FLASHDANCE THE MUSICAL
Flyvende Grise
Folketeatret
Folketeatret nørregade
Foreningen Danske Teaterjournalister
Fredericia Teater
Frederiksbergfonden
Frederiksbergmuseerne
Frederikssund Vikingespil
Fregatten Jylland
Frihedskampens Frednings- og Mindefond
Frivillighedens Dag
Frozen Summer Fun
G
Generation Handball
Geomuseum Faxe
Gerlev
Gibbons & Geisnæs Film
Globus Film APS
Godnat Albert
Grand Prix-sangbogen
Grease
Green Day’s American Idiot
Grøn Koncert
GUD TALER UD
Guldagergaard International Ceramic Research Center
H
Hammershus Fair Trade Concert
Hans Christian Andersen Literature Award
Hans Christian Andersen Litteraturpris
Have Kommunikation
Heartland Festival
Herlev Hospital
Herning Kirkes Drengekor
Hey Jude
Hjerteforeningen
Hodja fra Pjort
Horsens Ny Teater
Hotel Pro Forma
House of Fairytales
HÅBETS AKTIE
I
I blodet
I love musicals 2
Idealisten
Interactive Culture Explorers
INTO THE WOODS
Isbjørnen Prisen
J
Jagten
Jazzhus Montmartre
Jeg går i sort: Johnny Cash på dansk
JekYLL & HYDE THE MUSICAL
Job-Banken.nu
Joe Tech
JOURNAL 64
Jødisk Kulturfestival
Jørn Møllers Legepris
K
Kamoli FIlms
Karise Permatopia
Kaspar Rostrup
Klampenborg Galopbane
Klassefesten 3
KLINT
KLOKKEREN FRA NOTRE DAME - The Musical
Klovn Forever
Kongens Togt
Konstellationer
KONTRAST by Dennis Knudsen
Kronos Kvartetten
KulturERrhverv
KULTURHAVN
Kulturmødet
Kulturprinsen
Kvinden i buret
Københavns Middelaldermarked
L
Lars Hjortshøj
Lars Von Trier
Lauritzen Fonden
Legeskibet
Les Miserables (filmversion)
Lev Stærkt
Lighthouse X
LIZZIE
Losers United
Love Never Dies
Lykketrold Fundraiser
M
Made In Space
Made in Aarhus
Malk de Koijn
Maria & Mohammed
MARTYRMUSEUM
Min søsters børn i Afrika
Min Søsters Børn og guldgraverne
Miraklet
Mogens Dahl Kammerkor
More.Creative
Morten Ankarfeldt
Mosaiske.dk
Mungo Park Kolding
MusicalDanmark
Musikhuset Aarhus
Musikteateret Holstebro
Mænd & Høns
N
Naturama
n
new creations
N
NEXT ZONE
Nicolai Moltke-Leth
NIPS
Nordic Factory
Nordic Network
Nordisk Film Live
Nordisk Film Prisen
Nordiske Scenekunstdage
Nøddeknækkeren på Docken
Nørrebro Teater
O
Odense International Film Festival
Odin Teatret
Ofelia Plads
OFF 17
Off Off/Production
OFF16
Olsen Banden vender hjem
Os der elsker film
Out of Africa
Outdoor Sydfyn
Ove Sprogøe Prisen
P
Peter Mygind
PIVOT DANCE COMPANY
Publicistprisen
R
Radio24syv
Ragusa Blond
Rainy Days And Mondays
Revymuseet
RFK
Rolling Stones Teaterkoncert
Ronja Røverdatter
Roskilde Airshow
Rotary
S
SACRE
Samsung Live
Sangens Hus
Sanne Søndergaard
SARAH
Saturday Night Fever
Scenografidk
Secret Hotel
SEEBACH
SF film
SHREK - The Musical
Shu-bi-dua The Musical
Sigurd fortæller Danmarkshistorie
Skammerens Datter
Skive Kommune
Skovgaard Museet
Skulpturlandsby Selde 2017
SNE
Sostrup Slot og Kloster
Spoken Word Festival
SPRINGFESTIVAL
Spøttrup Borg
STEREO
Stevnsfortet
Stjernenykkerrevyen
Studenter-Sangforeningen
Svend Prisen 2016
Svend Prisen 2017
T
TEAM HURRICANE
Teater GROB
Teater Hund
Teater Katapult
Teater Reflektion
Teater Tugt
Teatret st. tv
Teatret ved Sorte Hest
THE COCKA HOLA COMPANY
The Danish Girl
The Lumen Prize 2017
The Murmur
The Night Manager
The One and Only Company
THE PRINCE OF EGYPT
THE SALVATION
The Sound of Music
The Standard
Thure Lindhardt
Ticket4
Tine Bryld
Tine Rehling
Tivoli Friheden
Toolbox Film
Tor Nørretranders
Trap Danmark
Tutankhamon - Graven og skattene
U
Udspring
UNDERCOVER
UNDERVERDEN
Universal Music
V
Viborg Kommune
Viborg Museum
Viborg på Toppen
W
Wallmans
WE WILL ROCK YOU
WELL COME
Wulffmorgenthaler
X
X Factor
Xperience Leadership
Z
Zentropa
Å
Åbne Scener
Årets Reumert
A
Aarhus 2017
Aarhus Teater