En

Presserum

Odense International Film Festival

01. August 2017

Odense International Film Festival 2017: Det endelige program er klar

Odense International Film Festival 2017: Det endelige program er klar

Fra den 28. august til den 3. september omdannes Odense til et sandt mekka for filmelskere. Her afholdes Odense International Film Festival nemlig – Danmarks eneste Oscar-kvalificerende filmfestival. 104 kortfilm er udvalgt blandt 2.538, som er indsendt fra hele verden, og de vil dyste om at vinde priser ved OFF Awards, hvor Lene Maria Christensen er årets værtinde. Festivalens kunstneriske profiler er i år skuespillerparret Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff.

Gennem mere end 40 år har Odense International Filmfestival – eller blot OFF – indtaget den fynske hovedstad og udviklet sig fra at være en folkefest for filmelskere til en stort anlagt kulturel begivenhed med international bevågenhed og faglig anerkendelse.

 

Hvert år har OFF en særlig kunstnerisk profil, som sætter sit aftryk på festivalen. Og i år er der faktisk to – nemlig Rasmus Botoft og Lisbeth Wulff. De sætter særligt fokus på ustoppelig skabertrang og de produktionsmæssige udfordringer som ikke mindst skabere af lavbudgetfilm kan stå over for.

 

”Der er noget ustoppeligt over den gode ide. Over trangen til at fortælle historien, man ikke kan holde tilbage. Det kræver mod, en god portion iværksættergen, selvtillid og vilje at få ført sine ideer fra tanken og op på lærredet eller ud på skærmen,” fortæller Botoft og Wulff, og de udtaler videre:

 

”Udenom alting kører inspirationen, udenom uddannelse og alle skel, men det kræver hårdt arbejde at få et interessant værk ud af den gode ide.”

 

 

OFF Awards sender vindere direkte til Oscar-akademiet
Den store prisfest, OFF Awards, står naturligvis centralt i festivalprogrammet og finder sted den 2. september kl. 20.30 i Magasinet. Her vil Lene Maria Christensen indtage rollen som værtinde og guide publikum gennem festlighederne, når vinderne skal findes inden for såvel de tre primære konkurrencer (OFF Hovedkonkurrence, OFF Dansk konkurrence og OFF Animationskonkurrence) samt en række øvrige kategorier. Vinderne af de tre primære konkurrencer bliver sendt direkte videre til Oscar-akademiets nomineringsudvalg. Her vil det også blive afsløret hvilke fem film der er nomineret til Robert Prisen 2018.

 

Både helt unge filmtalenter og etablerede navne fra den danske filmbranche, der afprøver nye veje, deltager i konkurrencerne. Blandt de udtagede konkurrencefilm er bl.a. film instrueret af Thomas Levin, Magnus Milang, Julie Ølgaard og Aske Bang i konkurrenceprogrammet.


Festivalleder Birgitte Weinberger udtaler:

De mange tusind kortfilm der ønskede udtagelse til festivalen i år, var sendt afsted fra over 95 lande. Det er mere end bare et flot, stort tal – det er et udtryk for verdens overvældende mangfoldighed leveret lige til døren her i Odense. 
Som al kunst spejler kortfilm den virkelighed, der omgiver dem. De film, der vises på årets festival giver indsigt i menneskelige følelser, tanker og handlinger – kloden rundt. På OFF præsenterer vi de bedste af de bedste med 104 film udvalgt blandt et felt på 2538 indsendte kortfilm
.

 

Se alle de udvalgte film her: http://www.filmfestival.dk/off17/official-selection-off17/

 

Filmvisninger, musikalske oplevelser og computerspil
OFF17 byder på et særdeles alsidigt program, som ikke mindst stiller skarpt på unge talenter. Festivalgængerne kan blandt andet glæde sig til følgende:

 

·      Pitch Me Baby: På bare fem minutter skal otte udvalgte kandidater live-pitche deres kortfilmsidé på den mest overbevisende måde. Ansigt til ansigt med juryen skal den individuelle filmskaber herefter forsvare sit pitch, når juryen de næste 15 minutter stiller skarpe spørgsmål.
 

·      PlayOFF: I år går minifestivalen PlayOFF på opdagelse i grænselandet mellem de traditionelle medier og de næsten ubetrådte stier i spilverdenen. Man kan her bl.a. opleve GameJam, hvor målet er at skabe et spil på bare 48 timer, og en masse spændende talks. Den Fynske Spilfabriks daglige leder Morten Barfod Søegaard vil eksempelvis fortælle om banebrydende virtual reality-storytelling, og spilforfatter Michael Voigt vil undersøge, hvordan et spils manuskriptforfatter adskiller sig fra en films.
 

·       Musikalske oplevelser: SPEkTR spiller en hyldestkoncert til David Lynch og hans unikke lydlandskaber, der blander skygger med lys, og skønhed med uhygge. Og en anden odenseansk festival, PHONO, inviterer til en audiovisuel koncertoplevelse og releasefest med artisten Equis og VR-designer MLH. Sammen vil de to kunstnere skabe et virtual reality-værk, et bud på den nære fremtids single-release og musikvideo. Desuden kan man opleve en uropførelse af musikken til Carl Th. Dreyer af den anderkendte komponist Frans Bak.

 

Prominente gæster lægger vejen forbi Odense
Som altid får OFF besøg af en lang række prominente navne – herunder Erik Clausen, Ellen Hillingsø, Thure Lindhardt og Anders Walter. Man kan opleve Bodil Jørgensen i samtale med Lisbeth Wulff, og Christian Tafdrup mfl. vil deltage i en paneldebat om at lave store film på små budgetter.

 

Som noget særligt i år vil festivalen desuden få besøg af en stor udenlandsk profile. Det gælder Janine Jackowski, som er producer på den Oscar-nominerede Min far Toni Erdmann, og som på OFF vil snakke om alt fra nøgenbrunches og karaoke til kønsroller og generationsforskelle.

 

 

Alle konkurrencefilmvisninger er gratis. Se hele programmet, bestil billetter og læs mere om festivalen på www.filmfestival.dk.

 

Download det fulde program i her:  http://issuu.com/clausengrafisk/docs/off-program-2017?e=9155693/51058630

 

 

Presseakkreditering: http://www.filmfestival.dk/branchepresse/akkreditering/

 

 

Med venlig hilsen
Have Kommunikation

 

For yderligere information, kontakt venligst:
Kristina Sindberg · kristina@have.dk · 24 86 01 84

Simone Skogen Lassen · simone@have.dk · 81 71 47 37

 

Facts om OFF17

·       2538 kortfilm fra 95 lande er blevet indsendt til OFF17

·       104 kortfilm er blevet udvalgt til konkurrenceprogrammet

·       34 lande er repræsenteret i konkurrenceprogrammet

·       De udvalgte 104 film er med i opløbet om at vinde priser inden for de tre konkurrencer: OFF Hovedkonkurrence, OFFDanskKonkurrence, OFF Animationskonkurrence. Vinderne af disse tre konkurrencer sendes direkte videre til Oscarakademiets nomineringsudvalg. Desuden præsenterer OFF en række andre priser.

·       Samlet bliver der uddelt cirka 200.000 kr. samt diplomer, statuetter og blomster og kys

·       70 udenlandske og 34 danske film kæmper om priser på OFF17

·        I Hovedkonkurrencen er 67 film fordelt på 13 programmer

·       I Den Danske Konkurrence er 34 film fordelt på 8 programmer

·       I Animationskonkurrencen er 26 film fordelt på 4 programmer

·       OFF er Oscarkvalificerende i 3 kategorier

·       Præjuryen har set 606 timers film, dvs. ca. 25 dages film

·       Årets korteste film i konkurrencen varer 3.21 sekunder, den korteste film der blev tilmeldt var 44 sekunder

·       OFF så dagens lys i 1975 og er Danmarks ældste filmfestival

·       OFF har hvert år over 120 frivillige ildsjæle til at hjælpe med at få festivalen til at nå nye højder

·       Leder af OFF siden 2009 er Birgitte Weinberger.

 

KONKURRENCEPROGRAMMET & AWARDS

OFFs Hovedkonkurrence

Hovedkonkurrencen består af tre priser:

HCA Award er OFFs hovedpris. Prisen går til den bedste film i Hovedkonkurrencen, og vinderen modtager diplom, statuette og en check på 50.000 DKK samt en Oscarkvalificering. 

The Storyteller Award uddeles til den film i konkurrencen, der har den stærkeste fortælling. Præmieres med diplom, statuette og en check på 15.000 DKK

The Artist Award uddeles til den film i konkurrencen, der har det bedste kunstneriske udtryk. Præmien er diplom, statuette og en check på 15.000 DKK

 

OFFs Danske Konkurrence

Den Danske Konkurrence består af kortfilm lavet af danske instruktører. Konkurrencen har to priser:

Bedste Danske Kortfilm, der uddeles til den bedste danske kortfilm i konkurrencen. Præmien er diplom, statuette og en check på 25.000 DKK samt en Oscarkvalificering. Prisen er sponseret af Milling Hotels.

Talentprisen uddeles til den danske kortfilm, der har den stærkeste vision. Prisen kan uddeles til både nye og veletablerede filmskabere. Præmien er et diplom, statuette og en check på 15.000 DKK. Prisen er sponseret af FilmFyn

 

OFFs Animationskonkurrence

Børge Ring Award uddeles til den bedste animationsfilm i konkurrencen. Vinderen modtager et diplom, en statuette og en check på 15.000 DKK samt en Oscarkvalificering. Prisen er sponseret af ANIS.

Talentprisen, Animation uddeles til skaberne af en ekstraordinær kortfilm inden for animationsgenren. Prisen er udelukkende forbeholdt de danske animatorer og kan uddeles til både nye og allerede etablerede talenter. Vinderen får et diplom, statuette og en check på 10.000 DKK. Prisen er sponseret af ANIS.

 

Publikumsprisen sætter fokus på OFFs publikum. Prisen uddeles til den film, som har modtaget flest publikumsstemmer. Vinderen modtager et diplom og en statuette.

 

Ungdomsjuryens Pris uddeles til den bedste ungdomsfilm. Vinderen modtager et diplom, en statuette og en check på 15.000 DKK.

 

Pitch Me Baby er en live pitching-konkurrence for filmskabere.  Foreningen af Danske Filminstruktører og Danske Dramatikeres Forbund sætter to arbejdslegater på 15.000 henholdsvis 35.000 DKK på højkant til den filmskaber, der mest overbevisende kan pitche sin idé til en kortfilm foran jury og publikum. 1. præmievinderen modtager ligeledes en invitation til at pitche sin idé til Euro Connection under Clermont-Ferrand International Short Film Festival.

 

Vælg projekt

1
1. th
9
99 lyserøde elefanter
A
AIR FRANCE KLM
Al Jarreau & Joe Sample
Alle for tre
Alle veje fører til Vojens
Aminas Breve
AMoC
Anden 25
Anders And & Co.
Anders Matthesen
André Rieu
ANIMOK
Anne Grete Rose
Anne Louise Hassing
ANNIE GET YOUR GUN
Art Nordic
Artbeat Prisen
AT ELSKE PIA
Avenue Q
Aveny-T
B
Ballerina
Barberen i Sevilla
Berrit Kvorning
Betty Nansen Teatret
BIG BANG musical
Black Rider
Blixenprisen
Bodilprisen
Bora Bora
BORG
Brorfelde Observatorium
Børnehjertefonden
Bådteatret
C
Carl Nielsen
Caroline Henderson
Change
CHESS
Chicago
Christian Bitz
Christian Have
City Singler
Concerto Copenhagen
Copenhagen Chamber Music Festival
Copenhagen Film Fund
Copenhagen Opera Festival
Copenhagen TV Festival
Copenhagen Winter Games 2017
CPH Culture
CPH STAGE
CPH:LITT
Creative Business Cup
CSB Island Entertainment
CSB Island Entertainment og PH Entertainment
CSR Awards
D
DanseDrømme
Dansekapellet
Dansk Danseteater
Dansk Filmskat
Dansk Folkehjælp
Dansk kunstnerråd
DARLING
Deluca Film
DEN ANDEN SIDE
DEN BEDSTE MAND
Den Dansk-Tyske Region
Den Gamle By
Den Hirschsprungske Samling
Den Lille Havfrue
Den Ny Opera Esbjerg
Den Nøgne Sandhed
DEN SKALDEDE FRISØR
Den Vestdanske Filmpulje
Dennis Knudsen
Det fede singleliv
Det Kongelige Teater
Det Ny Teater
Die Wikinger
Dirch
Dirch Passer Festival
Dirty Dancing
Discount Drama
Disney
Disney On Ice
Disneyland Paris
Disneys ALADDIN
DU FORSVINDER
Dukkepartiet
E
Efter Brylluppet
Ein Sommer In Dänemark
Ekko Shortlist Awards
Eliten
Emma og Julemanden
Empire Campus
En Chance Til
EN DU ELSKER
En Frygtelig Kvinde
En Kongelig Affære
EUTOPIA
Eventyrteatret
F
Festspillene i Bergen
Fjord&Bælt
FLASHDANCE THE MUSICAL
Flyvende Grise
Folketeatret
Folketeatret nørregade
Foreningen Danske Teaterjournalister
Fredericia Teater
Frederiksbergfonden
Frederiksbergmuseerne
Frederikssund Vikingespil
Fregatten Jylland
Frihedskampens Frednings- og Mindefond
Frivillighedens Dag
Frozen Summer Fun
G
Generation Handball
Geomuseum Faxe
Gerlev
Gibbons & Geisnæs Film
Globus Film APS
Godnat Albert
Grand Prix-sangbogen
Grease
Green Day’s American Idiot
Grøn Koncert
GUD TALER UD
Guldagergaard International Ceramic Research Center
H
Hammershus Fair Trade Concert
Hans Christian Andersen Literature Award
Hans Christian Andersen Litteraturpris
Have Kommunikation
Heartland Festival
Herlev Hospital
Herning Kirkes Drengekor
Hey Jude
Hjerteforeningen
Hodja fra Pjort
Horsens Ny Teater
Hotel Pro Forma
House of Fairytales
HÅBETS AKTIE
I
I blodet
I love musicals 2
Idealisten
Interactive Culture Explorers
INTO THE WOODS
Isbjørnen Prisen
J
Jagten
Jazzhus Montmartre
Jeg går i sort: Johnny Cash på dansk
JekYLL & HYDE THE MUSICAL
Job-Banken.nu
Joe Tech
JOURNAL 64
Jødisk Kulturfestival
Jørn Møllers Legepris
K
Kamoli FIlms
Karise Permatopia
Kaspar Rostrup
Klampenborg Galopbane
Klassefesten 3
KLINT
KLOKKEREN FRA NOTRE DAME - The Musical
Klovn Forever
Kongens Togt
Konstellationer
KONTRAST by Dennis Knudsen
Kronos Kvartetten
KulturERrhverv
KULTURHAVN
Kulturmødet
Kulturprinsen
Kvinden i buret
Københavns Middelaldermarked
L
Lars Hjortshøj
Lars Von Trier
Lauritzen Fonden
Legeskibet
Les Miserables (filmversion)
Lev Stærkt
Lighthouse X
LIZZIE
Losers United
Love Never Dies
Lykketrold Fundraiser
M
Made In Space
Made in Aarhus
Malk de Koijn
Maria & Mohammed
MARTYRMUSEUM
Min søsters børn i Afrika
Min Søsters Børn og guldgraverne
Miraklet
Mogens Dahl Kammerkor
More.Creative
Morten Ankarfeldt
Mosaiske.dk
Mungo Park Kolding
MusicalDanmark
Musikhuset Aarhus
Musikteateret Holstebro
Mænd & Høns
N
Naturama
n
new creations
N
NEXT ZONE
Nicolai Moltke-Leth
NIPS
Nordic Factory
Nordic Network
Nordisk Film Live
Nordisk Film Prisen
Nordiske Scenekunstdage
Nøddeknækkeren på Docken
Nørrebro Teater
O
Odense International Film Festival
Odin Teatret
Ofelia Plads
OFF 17
Off Off/Production
OFF16
Olsen Banden vender hjem
Os der elsker film
Out of Africa
Outdoor Sydfyn
Ove Sprogøe Prisen
P
Peter Mygind
PIVOT DANCE COMPANY
Publicistprisen
R
Radio24syv
Ragusa Blond
Rainy Days And Mondays
Revymuseet
RFK
Rolling Stones Teaterkoncert
Ronja Røverdatter
Roskilde Airshow
Rotary
S
SACRE
Samsung Live
Sangens Hus
Sanne Søndergaard
SARAH
Saturday Night Fever
Scenografidk
Secret Hotel
SEEBACH
SF film
SHREK - The Musical
Shu-bi-dua The Musical
Sigurd fortæller Danmarkshistorie
Skammerens Datter
Skive Kommune
Skovgaard Museet
Skulpturlandsby Selde 2017
SNE
Sostrup Slot og Kloster
Spoken Word Festival
SPRINGFESTIVAL
Spøttrup Borg
STEREO
Stevnsfortet
Stjernenykkerrevyen
Studenter-Sangforeningen
Svend Prisen 2016
Svend Prisen 2017
T
TEAM HURRICANE
Teater GROB
Teater Hund
Teater Katapult
Teater Reflektion
Teater Tugt
Teatret st. tv
Teatret ved Sorte Hest
THE COCKA HOLA COMPANY
The Danish Girl
The Lumen Prize 2017
The Murmur
The Night Manager
The One and Only Company
THE PRINCE OF EGYPT
THE SALVATION
The Sound of Music
The Standard
Thure Lindhardt
Ticket4
Tine Bryld
Tine Rehling
Tivoli Friheden
Toolbox Film
Tor Nørretranders
Trap Danmark
Tutankhamon - Graven og skattene
U
Udspring
UNDERCOVER
UNDERVERDEN
Universal Music
V
Viborg Kommune
Viborg Museum
Viborg på Toppen
W
Wallmans
WE WILL ROCK YOU
WELL COME
Wulffmorgenthaler
X
X Factor
Xperience Leadership
Z
Zentropa
Å
Åbne Scener
Årets Reumert
A
Aarhus 2017
Aarhus Teater